ΑΝΤΩΝΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ LOBBYSTAS.gr (*)

by on 24 November 2013

Του “Αλιέως”

Διαβάζω στα ΜΜΕ για την επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά στο Βερολίνο  και στέκομαι σε μία αναφορά του, που κατά διαβολική σύμπτωση μας έχει ΄΄πονηρέψει΄΄ και εμάς εδώ στον Lobbystas.gr

Είπε μεταξύ…

Ο ‘Eλληνας πρωθυπουργός σκιαγράφησε ένα όραμα για το μέλλον της χώρας του, στο οποίο η Ελλάδα μετατρέπεται σε κόμβο logistics για την ανατολική Ευρώπη, και εκμεταλλεύεται τα παράκτια αποθέματα φυσικού αερίου.

«Βλέπουμε τον Πειραιά να γίνεται οίκος συναρμολόγησης για τα logistics στην ανατολική Ευρώπη, και εκεί βλέπεις εταιρείες από την Hewlett-Packard μέχρι την κ ι ν ε ζ ι κ ή  Huawei να έρχονται και να β ο η θ ο ύ ν  στην κατάσταση», δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς.

Και τα δυο projects απέχουν αρκετά χρόνια από την υλοποίηση και θα απαιτήσουν ξένες επενδύεις ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ιδέα της δημιουργίας ενός κόμβου logistics εξαρτάται από την επέκταση των δραστηριοτήτων της κ ι ν ε ζ ι κ ή ς  Cosco στον Πειραιά και από την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου ώστε να υπάρχει τακτική σύνδεση με τα Βαλκάνια.

Αν και τόσο η Hewlett-Packard όσο και η H u a w e i έχουν δείξει ενδιαφέρον για την μεταφορά προϊόντων προς την κεντρική Ευρώπη από τον Πειραιά, προς το παρόν δεν υπάρχουν τακτικές αποστολές.

σ.σ. εντάξει δεν ξέρω αν ΄΄αποδελτιώνουν΄΄ τον Lobbystas.gr εκεί στην ΄΄υπόγα΄΄ του Μαξίμου και εάν όντως εξακολουθεί να ΄ ρίχνει καμία ματιά΄΄  ο Χρύσανθος αλλά η προχθεσινή ΄΄μπηχτή΄΄ για τον Ολλανδό Νταισεμπλούμ ήταν όλα τα λεφτά, που λένε.