ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ. ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ «ΜΑΝΟΥΛΕΣ» ΜΕ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΔΕΣΦΑ …

by on 28 Αυγούστου 2012
Η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ τίθενται στην «πρώτη γραμμή» του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και θα προχωρήσουν αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Τα παραπάνω έκαναν γνωστά στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, μετά τη συνεργασία που είχαν στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα. «Ξεκινάμε Σεπτέμβριο, θα έχουμε εξελίξεις και θα έχουμε προχωρήσει αρκετά έως το τέλος του έτους» σημείωσαν ακόμη οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, οι αποκρατικοποιήσεις των δύο εταιρειών αναμένεται αφ’ ενός να συνεισφέρουν σημαντικά στα δημόσια έσοδα και στη μείωση του δημοσίου χρέους και αφ’ ετέρου να δώσουν το «στίγμα» της πολιτικής βούλησης για την ταχεία προώθηση του όλου προγράμματος. Αν και η πιο «ώριμη» αποκρατικοποίηση θεωρείται αυτή του IBC (πρώην

 Διεθνές Κέντρο Τύπου) και αναμένεται να υλοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Στη σύσκεψη, στην οποία από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ μετείχαν ο πρόεδρος του Ταμείου, Τάκης Αθανασόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Εμίρης, συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα εξής:


Ο κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων για τα ακίνητα του Δημοσίου

Η προετοιμασία των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων, τόσο για τη δυνατότητα μείωσης της συμμετοχής του Δημοσίου σε εταιρείες που τίθενται σε καθεστώς αποκρατικοποίησης, όσο και για την επίλυση των άνω των 70 ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων, οι οποίες αφορούν κρατικές ενισχύσεις, χωροταξικά ζητήματα κ.λπ. Πάντως, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ επισήμαναν ότι κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, δεν συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης ακατοίκητων νησιών.

Be the first to comment!
 
Leave a reply »