ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ…

by on 26 April 2014

Της “θείας” Δίκης

Δύσκολα τα πράγματα για τα πάλαι ποτέ “γαλάζια παιδιά” των ασφαλιστικών ταμείων, που “τζόγαραν” με τα ομόλογα. Οι καλές εποχές ήλθαν και παρήλθαν και φαίνεται ότι οι περισσότεροι δεν θα γλυτώσουν την καταδίκη για το σκάνδαλο του “κρυφού ομολόγου” των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν είναι μόνο η εισαγγελική εισήγηση που ζητά ενοχή για τους βασικούς κατηγορούμενους, αλλά και τα όσα έχουν ακουστεί στη δίκη, η οποία διαρκεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Κυριακή κοντή γιορτή. Ολα θα φανούν την ερχόμενη Παρασκευή. Τότε το Τριεμλές Εφετείο Κακουργημάτων θα εκφωνήσει την ετυμηγορία του για τους 14 κατηγορούμενους. Κι ακόμη και αν κάποιοι τη γλιτώσουν φθηνά (όπως ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, που ήδη έχει προταθεί η αθώωσή του), άλλοι μπορεί και να δουν το εσωτερικό των φυλακών.

Ο  Αγάπιος Σημαιοφορίδης πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ είναι ένας από αυτούς. Όπως είχαμε διαβάσει στο παρελθόν, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν βρέθηκε καθόλου τυχαία στη θέση του προέδρου.  “Αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές βρήκε διόδους προς το κράτος και από την Καστοριά όπου κυρίως κινούνταν ως τότε βρέθηκε στην πρωτεύουσα. Αρχικώς κλήθηκε να διευθύνει πρατήριο καυσίμων της ΕΚΟ στην Αττική, αλλά η θέση αυτή φαίνεται ότι θεωρήθηκε πως δεν ήταν αρκετά κατάλληλη για έναν μελλοντικό πολιτικό, ο οποίος μάλλον είχε καλύτερες προοπτικές ως πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το πώς και γιατί βρέθηκε στο ΤΕΑΔΥ ο απόστρατος ταξίαρχος δεν έχει ξεκαθαριστεί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι υπήρξε επιθυμία του πατρός του (βουλευτή Καστοριάς), αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν προωθήθηκε από τη Ρηγίλλης, το Μαξίμου, το περιβάλλον του επίτιμου προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη ή από τον ίδιο τον υπουργό Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη που αναζητούσε ερείσματα για τα μελλοντικά του πολιτικά σχέδια, κυρίως μέσω προσώπων προερχομένων από τη Βόρεια Ελλάδα”.

Μαζί με το Σημαιοφορίδη πάντως, κι άλλα “σημαίνοντα” πρόσωπα (Γιώργος Αποστολίδης και Θεόδωρος Πρινιωτάκης της “Ακρόπολης Χρηματιστηριακής”, Γ. Παπαμαρκάκης της ΝΑΜ  και διάφορα μεγαλοστελέχη ασφαλιστικών ταμείων) θα βρεθούν την Παρασκευή προ των όποιων ευθυνών τους.

Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε -αν και έχει πέσει στα ψιλά των ειδήσεων- ένα άλλο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει ήδη αρχίζει να εξετάζει την υπόθεση το ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ, με βασικό κατηγορούμενο τον τότε πρόεδρο του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Δ. Καπράνο. Η δίκη βέβαια βρίσκεται στην αρχή, μόλις στην τρίτη συνεδρίαση, αλλά εδώ είμαστε και για τη συνέχεια…