ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΜΑΝΧΑΤΤΑΝ: ΤΟ ”ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ”…

by on 7 August 2020

‘Οταν πριν μία δεκαετία αναγγέλθηκε η ανοικοδόμηση του αγίου Νικολάου στο ”σημείο μηδέν”, που καταστράφηκε με το τρομοκρατικό χτύπημα -11 Σεπτεμβρίου 2001- στους ”δίδυμους πύργους” στο κάτω Μανχάτταν Νέας Υόρκης και είχε ανακοινωθεί η ανάμιξη του φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσου) στην υπόθεση συλλογής χρημάτων, το ”ΚΑΛΑΜΙ” είχε γράψει ”αναμενόμενα τα σκάνδαλα, αλλά και οι αρπαχτές”. Η αρχιεπισκοπική ανακοίνωση ανάφερε ότι το συνολικό κόστος ανοικοδόμησης θα ήταν 20 εκ. δολ. ‘Οσα ακολούθησαν και με τις -συνεχιζόμενες- έρευνες των ομοσπονδιακών Αρχών ΗΠΑ γιά το ζήτημα αγίου Νικολάου, απλά επιβεβαίωσαν την εκτίμηση του ”ΚΑΛΑΜΙ”. Στην πορεία πολλά άλλαξαν. ‘Αλλαζαν και τα ποσά.

Τώρα, οι ”αρμόδιοι” δίνουν αριθμούς-ποσά του ολικού κόστους του έργου. ‘Ενα έργο που ΔΕΝ έπρεπε σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τα 16 εκ. δολ. (ειδικοί εκτιμούν την αξία κατασκευής σε 11-14 εκ., η Αρχιεπισκοπή στην αρχή έλεγε 20 εκ.), έφτασε στα 86.2 εκ. Η διαφορά τεράστια: 70+ εκ. δολ.. Δηλαδή, 5+ φορές πάνω, από το πραγματικό κόστος κατασκευής. Επίσης, οι ”έξυπνοι” της Αρχιεπισκοπής, ζητούν κι άλλα 20 εκατ. γιά ”λειτουργικά έξοδα”. Σύνολο, 106 εκ. δολ.

Κι ενώ ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μιλά γιά… ”διαφάνεια”, νομίζοντας ότι θα παραπλανήσει, οι ”αρμόδιοι” δεν δίνουν καθαρούς λογαριασμούς, ενισχύοντας τις βάσιμες υποψίες και ενδείξεις γιά το ”μεγάλο φαγοπότι”. Το οποίο φαίνεται να είναι δεδομένο, αφού οι αριθμοί το πιστοποιούν.

Η χρεοκοπημένη Αρχιεπισκοπή (μη κερδοσκοπική, μη φορολογίσιμη εταιρία στις ΗΠΑ), ανακοίνωσε πρόσφατα ότι από τα 86.2 εκ. που μαζεύτηκαν, μόνο ποσοστό 5.4% (4.78 εκατ.) είναι προσφορά της Ομογένειας, δηλ. του ”ποίμνιου”, μελών ενοριών. Δημοσιοποίησε και αναλυτικό κατάλογο με τις ενορίες ανά τις ΗΠΑ μαζί με τα ποσά -χρήματα του ”ποίμνιου”- που έδωσαν. Αλλά γιά τα υπόλοιπα, ”μεγάλων δωρητών” και ”αρχόντων Πατριαρχείου”, ούτε κουβέντα. Δεν υπάρχει κατάλογος δωρητών. Φαίνεται θα φοβούνται το… IRS (Φορολογκή Υπηρεσία), αφού είναι γνωστές οι εκκλησιαστικές απάτες στις ΗΠΑ, σε ότι αφορά ”δωρεές” σε μη κερδοσκοπικές εταιρίες, όπως οι εκκλησίες και οι πλαστές αποδείξεις από αυτές, γιά μεγαλύτερα ποσά, γιά την εξαπάτηση της Φορολογικής Υπηρεσίας.

‘Αγνωστο και το ποσό που πήρε ως ”μίζα” ο φΑΚ (φάδερ ‘Αλεξ Καρλούτσος), ως αμοιβή γιά την συλλογή χρημάτων.

Σε γνώση των ομοσπονδιακών Αρχών ΗΠΑ, είναι και η υπόθεση με τα 10 εκ. δολ. από το ταμείο γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, που δόθηκαν -παράνομα- στον πατριάρχη Βαρθολομαίο, ως μέρος της εξαγοράς του γιά παραχώρηση ”αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία Ουκρανίας”.

Λογικά, με τα χρήματα σε πατριάρχη και την ”μίζα” στον φΑΚ, συγκεντρώθηκαν περίπου 105 εκ. δολάρια. Εδώ που φτάσαμε, με το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών στην ιστορία της Ομογένειας ΗΠΑ και ”πρωταγωνίστρια” πάλι την Αρχιεπισκοπή, που κατάντησε ”θυγατρική εμπορική επιχείρηση Βαρθολομαίου”, προκύπτουν βάσιμα ερωτηματικά, στα οποία οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Φυσικά, τις ”διακηρύξεις” του ”άνθρωπου της Τουρκίας στις ΗΠΑ”, του αρχιεπ. Ελπιδοφόρου γιά δήθεν ”διαφάνεια” και καθαρούς λογαριασμούς, η Ομογένεια, ούτε τις λαμβάνει υπόψην. Μας έχει πείσει ότι είναι ”παπατζής”.

Ως μη κερδοσκοπική, μη φορολογίσιμη εταιρία, η Αρχιεπισκοπή και το παραμάγαζό της με ονομασία ”Φίλοι Αγίου Νικολάου”, με τους κουμπάρους του Καρλούτσου, Ψαρό, Κατσιματίδη και λοιπούς (λες και ο άγιος Νικόλαος είχε μόνο… ”εχθρούς”), οφείλει να δώσει ξεκάθαρους λογαριασμούς-απολογισμούς. Ειδικά,

– που, πως και γιατί ξοδεύονται συνολικά 86.2 εκ. δολ. γιά ένα έργο υπερκοστολογημένο (5+ φορές περισσότερο).

– τις συμφωνίες με κατασκευαστικές εταιρίες, πραγματικό κόστος. Να αναφέρει ποιός και με τι κριτήρια επέλεξε τις εταιρίες (ιδιαίτερα τις μικρότερες) και με τι αντάλλαγμα (γιά να γνωρίζουμε τι ”μίζα” και που, δόθηκε).

– ποιοί είναι οι μεγάλοι δωρητές και τι ποσά δόθηκαν. Ονόματα, αναλυτικά. Γιά να τους ”χειροκροτήσουμε” και να τους ”χειροκροτήσει” και το… ΙRS, αν χρειαστεί (πριν γίνουμε πάλι ”ρόμπες” στις ΗΠΑ, εξατίας της ”αχόρταγης”, διεφθαρμένης Αρχιεπισκοπής).

Καλά θα κάνει ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος να σταματήσει την υποτίμηση της νοημοσύνης της Ομογένειας. Δεν μπορεί να δίνει δήθεν ”απολογισμό”, μέσω των… ”Φίλων Αγίου Νικολάου”, με αναλυτική κατάσταση ΜΟΝΟ των ενοριών -που έδωσαν το 5.4% του συνολικού ποσού- και να αποφεύγει ολικά να αναφέρει τους ”μεγάλους δωρητές”. Υπάρχει κάτι που φοβάται;;; Προσπαθεί κάτι να κρύψει;;;

Βασικό και το ερώτημα: ‘Οταν ολοκληρωθούν τα έργα και λειτουργεί ο ναός, υπό τύπο ”μουσείου”, ιδιοκτήτες του, ΠΟΙΟΙ θα είναι;;; Το… Πατριαρχείο στην Κων/πολη;;; Ποιοί θα εισπράτουν και τα έσοδα;;; Η Αρχιεπισκοπή, το Πατριαρχείο, οι ”άρχοντες”;;; ΠΟΙΟΙ;;;

Ο άγιος Νικόλαος, δεν είναι δημιούργημα της Ομογένειας, δεν είναι ”ιδιοκτησία” της Ομογένειας ΗΠΑ. Ο Ελληνισμός ΗΠΑ, σωστά είχε διαισθανθεί, ειδικά εξαιτίας της ανάμιξης π. Αλ. Καρλούτσου (διαχρονικός εισπράκτορας Βαρθολομαίου), ότι η υπόθεση ”ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου” βρωμάει και μάλιστα άσχημα.

Τώρα ζητούνται απαντήσεις και ”καθαροί λογαριασμοί”, επειδή τα χρήματα γιά άγιο Νικόλαο, είναι φορολογούμενων Αμερικανών πολιτών. Και ο αρχιεπίσκοπος έχει να επιλέξει: ‘Η θα δώσει ολικούς αναλυτικούς λογαριασμούς στον Ελληνισμό ή (από ότι λέγεται) θα δώσει (αυτός και η παρέα του), λογαριασμούς σε ομοσπ. δικαστήριο, ως επικεφαλής μη κερδοσκοπικής, μη φορολογίσιμης εταιρίας ΗΠΑ. Η επιλογή δική του. Η διαφορά των περίπου 70 εκ. δολ. γιά την ανοικοδόμηση-κατασκευή του αγίου Νικολάου, είναι τεράστια και δεν δικαιολογείται με ψευτιές και ”επικοινωνιακές” σαχλαμάρες, γιά εξαπάτηση ”αφελών”.

Οι ‘Ελληνες στις ΗΠΑ δεν τρώνε το ”εκκλησιαστικό κουτόχορτο”.

(θα υπάρξει και συνέχεια)

kalami.us – 28 Ιουλίου ’20