ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ VAKIFBANK ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ

by on 30 November 2020

Ποιος έχει δικαίωμα σε βασικό λογαριασμό στη VAKIFBANK στην Αυστρία;

Κάθε καταναλωτής που διαμένει νόμιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει, ανεξάρτητα από το δικό του τόπο διαμονής, το δικαίωμα ανοίγματος και χρήσης βασικού λογαριασμού στη VAKIFBANK στην Αυστρία. Αυτό το δικαίωμα είναι επίσης διαθέσιμο στους καταναλωτές χωρίς μόνιμη διαμονή, αιτούντες άσυλο και καταναλωτές χωρίς δικαίωμα διαμονής.

Γιατί να διαλέξω την τουρκική VAKIFBANK στην Αυστρία και να ανοίξω τραπεζικό λογαριασμό από την Ελλάδα ;

Οι τούρκικες τράπεζες προσφέρουν πολύ μεγάλα επιτόκια σε καταθέσεις ξένου νομίσματος ευρώ – δολ. Το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σε μη κατοίκους της Τουρκίας είναι απαγορευτικό για τους Έλληνες. Απαιτείται η φυσική παρουσία και η μόνιμη κατοικία. Το σημαντικότερο όμως πέρα των επιτοκίων είναι οι λογαριασμοί κατάθεσης διπλού ή τριπλού νομίσματος (DCD). Είναι ένας συνδυασμός μιας παράγωγης συναλλαγής (μια επιλογή) με μια κλασική προθεσμιακή κατάθεση. Ο πελάτης πωλεί το δικαίωμα αγοράς / πώλησης οποιουδήποτε είδους νομίσματος από το επίπεδο που καθορίζεται σε έναν καθορισμένο όρο και η τράπεζα σε αντάλλαγμα πληρώνει ένα ασφάλιστρο (προαιρετικό ασφάλιστρο). Αν κάποιος δεν έχει τις γνώσεις για τέτοιου είδους λογαριασμών τότε μπορεί να διαθέτει έναν απλό λογαριασμό συναλλάγματος. Για παράδειγμα να καταθέτει ευρώ ή δολ τα οποία θα μετατρέπονται σε τουρκικές λίρες. Η μεγάλη μεταβλητότητα στην ισοτιμία της λίρας δίνει τεράστια περιθώρια κέρδους χωρίς κανένα ρίσκο όπως συμβαίνει με τις συναλλαγές FOREX.

Η VAKIFBANK είναι η “μαμά” όλων των τραπεζών στην κατεχόμενη Κύπρο

Όλες οι τράπεζες στα κατεχόμενα αναφέρονται στην VAKIFBANK. Για παράδειγμα η İktisatbank μια από τις παλαιότερες τράπεζες στα κατεχόμενα διαθέτει άρτιο Telephone Banking με εξυπηρέτηση στα Αγγλικά και Ρωσικά. Έχοντας έναν τραπεζικό λογαριασμό στην Αυστρία μεταφέρεται τον συναλλαγματικο σας στα κατεχόμενα.

Συνεχίζεται