ΑΝΔΡΕΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ …

by on 27 Νοέμβριος 2013

Είδα το χαρτί σου χτες στο Limit down και στεναχωρήθηκα. Τέτοια Holding – από μπιζέλια, παγωτά, μέχρι τυρόπιτες και άλλα – (κάποτε είχε και αεροπλάνα) κλειδωμένοι στο -30%; Ειδές τους τραπεζίτες; Τα χαρτιά τους επάνω δυνατά.  Έκαναν επίδειξη χτες. Εμείς και εσείς. Σάπισαν στο ξύλο όλα τα χαρτιά με τα δικά τους να κλείνουν κοντά στο πλαφόν !

Η μεγάλη μου στενοχώρια όμως είναι ότι έχεις κάνει ένα τεράστιο επιχειρηματικό λάθος. Έτσι πιστεύω εγώ. Στο έχω ξαναπεί. Τώρα όμως παρά τον εγωισμό σου, που δεν θέλει να το παραδεχτεί, συνειδητοποιείς όλο και περισσότερο ότι έχω δίκιο.

Παιχταρά μου αν δεν είσαι στην Ελλάδα τραπεζίτης είσαι μηδέν. Αν κράταγες μόνο την τράπεζα και έδιωχνες όλα τα άλλα σήμερα θα ήσουν ένας από αυτούς και όχι ένας από εμάς. Θα είχες ένα γίγαντα λαό που θα σε ανακεφαλαιοποιούσε  και θα ατένιζες το μέλλον. Ξέρεις τι είναι να έχεις τράπεζα να την πτωχεύεις να σου βάζουν φρέσκο χρήμα τα κορόιδα και εσύ να είσαι στο τιμόνι καπετάνιος και άρχοντας; Παρθένα η τράπεζα με επίσημη παρθενορραφή!!! Ξεπλύθηκαν όλα τα μαύρα, κόκκινα, πράσινα, μπλε, δάνεια. Από όλους για όλους.  Εκδότες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και λοιπούς. Έγινε μεγάλο θέμα πριν λίγες μέρες για τα bonus που είχες δώσει. Όταν εγώ έγραφα για τα φιλοδωρήματα (έτσι τα πέρναγες στους ισολογισμούς) πριν δυο χρόνια αυτοί που ήταν; Έλα ντε; Μήπως κάποιοι από αυτούς τότε έπαιρναν φιλοδωρήματα; Λέω εγώ.

Να μην σου τρώω όμως άλλο το χρόνο σου να πάμε στο ζουμί.

Αν δεν είσαι ο λευκός ίππος στην σκακιέρα των Γερμανών (θυμάσαι την ανάλυση μου έτσι;) τότε sorry αλλά έχεις κάνει επιχειρηματική μαλακία. Σε πέταξαν έξω να είσαι σίγουρος με την βοήθεια των εδώ τραπεζιτών – οι κύπριοι, βούτηξαν τα μαγαζιά, τα μοιράστηκαν και ξανά προς την δόξα και την κονόμα.

Άντε σε αφήνω τώρα να κάνεις κάνα ραντεβού. Τα ξαναλέμε

Be the first to comment!
 
Leave a reply »