ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ…. ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ !

by on 29 June 2016

83,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

ΔΕΗ: Τεράστιες οι συνολικές οφειλές των πελατών στο νομό Ηρακλείου…

Οι συνολικές οφειλές των πελατών της ΔΕΗ στο νομό Ηρακλείου ανέρχονται σε 83,7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 36,5%, ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο πανελλαδικό όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα στελέχη της επιχείρησης στη διάρκεια ενημέρωσης-συνέντευξης Τύπου.

Όπως τονίστηκε το 72% των οφειλετών είναι οικιακοί χρήστες, το 24% επαγγελματικοί και το υπόλοιπο 4% αγροτικοί, ενώ μόνο το 16,2% των οφειλετών έχουν κάνει διακανονισμό και έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 36 δόσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τονίστηκε ότι οι οφειλέτες, είτε οικιακοί είτε επαγγελματικοί, μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων, ενώ όσοι καταναλωτές εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους θα δικαιούνται έκπτωση 15% στο λογαριασμό τους.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ κ.κ. Πετσίνης, Τσόγκα και Αποστολάκης στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας της Επιχείρησης παρουσίασαν όλες τις δυνατότητες στους καταναλωτές καθώς και την εικόνα των χρεών από απλήρωτους λογαριασμούς προς τη ΔΕΗ που εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης αναφέρθηκαν στην ευκαιρία που έχουν οι οικιακοί και επαγγελματικοί πελάτες της ΔΕΗ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους χωρίς προκαταβολή με 36 μηνιαίες δόσεις μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.

Παράλληλα από την Παρασκευή 1η Ιουλίου οι πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης, εφόσον εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους, θα δικαιούνται έκπτωση 15% στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Η έκπτωση του 15% αφορά πέντε εκατομμύρια καταναλωτές που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ενώ είναι «ανοιχτή» και στους υπόλοιπους 2,1 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, οι οποίοι μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν, εφόσον ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Μάλιστα η έκπτωση αυτή εκτιμήθηκε από τα στελέχη της επιχείρησης πως είναι η μεγαλύτερη που γίνεται ποτέ στα χρονικά της ΔΕΗ, η οποία με στόχο την κοινωνική ευαισθησία επιθυμεί να δώσει ευκαιρία σε αυτούς που χρωστούν να γίνουν πλέον συνεπείς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ