ΑΝΑΛΥΣΗ// ΓΙΑΤΙ Ο DAX ΘΑ «ΣΠΑΣΕΙ» ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΤΙΣ 9031,39 «ΕΚΘΡΟΝΙΖΟΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΝΥΧΤΑ

by on 11 Δεκεμβρίου 2018

Του Νίκου Πάσχου

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι περισπούδαστος παπάρας, σαν αυτούς, που μπορεί να διαβάσει κάποιοςκάθε μέρα στα side, στις εφημερίδες και να δει στο…τελεβιζιονε, ώστε να αποφανθεί ότι ο γερμανικός DAX είναι επιθετικός και «βιαίως»! Η ελεύθερη πτώση των τελευταίων ημερών οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και τα όσα βλέπει το πολύ βαθύ κατεστημένο του Βερολίνου,να έρχονται τους επομένους μήνες…

Απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες σε υποσαχάρια χώρα με λευκούς κατοίκους !

Το 2004 ο τότε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτηςσυναντιέται στο σπίτι του στην Αναγνωστοπούλου με τον τότε Υπουργό ΕξωτερικώνΓιώργο Παπανδρέου σε μια κίνηση που χαρακτηρίσθηκε από πολλούς ως η «παράδοσητου δαχτυλιδιού της διαδοχής» για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Την επόμενη ημέρα οΚώστας Σημίτης θα ανακοινώσει την αποχώρηση του από την Προεδρία του κινήματοςγια την οποία μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

“Αναλαμβάνω την ευθύνη”

Μπορεί η Μέρκελ να μην φώναξε στο σπίτι της την Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, όμως ακολούθησε την ίδια τακτική με το Σημίτη, αλλά με κουτοπονηριά. Ένας ηγέτης ξέρει πότε πρέπει να φεύγει ειδικά όταν έχει «γευτεί» τα πάντα σαν τηνΜέρκελ. Είναι αδιανόητο να «τοποθετείς» ένα πειθήνιο όργανο σου στη θέση σου στο κόμμα, δείχνοντας ανοιχτά το πόσο εξουσιομανείς είσαι. H συντριβή του CDU φέρει την υπογραφή της καιμόνο. “Αναλαμβάνω την ευθύνη” έλεγε μετά την πανωλεθρία των τοπικών εκλογών. Τώρα αρχίζει να συμπληρώνεται το πάζλ μετά την τοποθέτηση της «πολιτικής της ιπποκόμου» Καρενμπάουερ.

Δεν ζει χωρίς την εξουσία η Μέρκελ

Το πολύ βαθύ κατεστημένο του Βερολίνου το είδε, το κατάλαβε και σε απόλυτο πανικό τρέμει για αυτά που θα έρθουν….  

Τα «σκληρά γερμανικά κεφάλαια» έμεναν στο DAX όλο αυτό το διάστημα γιατί η μερισματική «πολιτική του» ήταν τέτοια που δεν σε άφηνε να πας πουθενά. Τα αρνητικά επιτόκια τους στο σύνολο οδηγούσαν αυτά τα κεφάλαια στην ζεστή αγκαλιά του DAX όπου απολάμβαναν «μερισματικά κέρδη» δισεκατομμυρίων με ασφάλεια στο κεφάλαιο τους !        

Θα «πατώσει» στις 8.800 στις 8.000 ή πιο κάτω ;;;  

Συνεχίζεται…

Be the first to comment!
 
Leave a reply »