ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ !!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ, ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΤΩΝ YACHT ΚΑΙ LEAR JET ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΑ ΣΚ@Τ@ …

by on 15 November 2013

Οι ζυμώσεις δείχνουν ατελείωτες. Η σημερινή απόφαση του Ecofin πανηγυρίζεται τρελά από τους Έλληνες τραπεζίτες, αφού ανοίγει πλέον και “επίσημα” ο δρόμος για να χώσουν πιο βαθιά τη χώρα στα σκ@τ@. Η σημερινή απόφαση αλλάζει άρδην το σκηνικό στην Ελλάδα και αυτό θα φανεί άμεσα τις επόμενες μέρες όταν οι τραπεζίτες δεν θα μπορούν πλέον άλλο να κρύψουν την χαρά και την αλαζονεία τους. Οι εξελίξεις σε πολιτικό mediaκο και οικονομικό επίπεδο αναμένονται ανατρεπτικές, με την απόφαση του Ecofin ραμμένη και κομμένη στην λογική των ελλήνων τραπεζιτών. Με την πρώτη ματιά, καθώς θα υπάρξει χρόνος για εκτενή ρεπορτάζ από το Lobbystas.gr, φαίνεται ότι το Χ.Α. θα σπάσει κάθε ρεκόρ κερδοσκοπίας και να εκτοξεύεται σε τέτοια επίπεδα, που το 1999 να θυμίζει παιδικό πάρτι! Όλα αυτά όταν θα συνεχίζουν να αυτοκτονούν οι έλληνες, να μεταναστεύουν, να καταπίνουν χούφτες ψυχοφάρμακα, να τους παίρνουν τα σπίτια και ο άμοιρος Έλληνας να τρώει Άδωνη και Τατσόπουλο !!!

Να χρησιμοποιείται ως ύστατη λύση για τη διάσωση των τραπεζών ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin), την Παρασκευή. Η συμφωνία προβλέπει ότι ο ESM θα μπορεί να εξαγοράζει μερίδια τραπεζών σε περίπτωση που οι κυβερνήσεις και οι μέτοχοί τους αδυνατούν να τις διασώσουν. Μάλιστα, σημειώνει το Reuters, με την απόφαση αυτή φαίνεται να επιλύονται οι διαφωνίες της Γερμανίας με άλλες χώρες της ευρωζώνης για το εάν το Ταμείο θα έπρεπε να αποτελεί ύστατη λύση για τις τράπεζες εκείνες, που, σύμφωνα με τις διαγνωστικές μελέτες των κεντρικών τραπεζών του χρόνου, αποδειχτεί ότι χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι το εργαλείο για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με όριο τα 60 δισ. ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου, μετά την σύσταση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism). Για την απευθείας κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών από τον ESM, η ΕΕ θα πρέπει πρώτα να καταλήξει σε συμφωνία επί της νομοθεσίας που θα προβλέπει την δυνατότητα επιβολής ζημιών στους ομολογιούχους υψηλής εξασφάλισης, ακόμη και σε μεγαλοκαταθέτες, σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσει μία τράπεζα. Ο νέος νόμος θα πρέπει να έχει εγκριθεί μέχρι τα τέλη του έτους. Άλλη προϋπόθεση για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να έχει αναλάβει την τραπεζική εποπτεία στην ευρωζώνη, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο του 2014. Επιπλέον, η Γερμανία θα πρέπει να αλλάξει την νομοθεσία της, που αυτή τη στιγμή απαγορεύει ρητά την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.