ΑΛΕΚΟ, ΤΣΑΜΠΑ ΡΕ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΗ…

by on 6 January 2018

Στη γαλλική Vinci Airports το αεροδρόμιο Βελιγραδίου…

Τη γαλλική εταιρεία Vinci Airports επέλεξε η κυβέρνηση της Σερβίας για την εκμετάλλευση του διεθνούς αεροδρομίου «Νίκολα Τέσλα», ανάμεσα σε τέσσερις εταιρείες ή κοινοπραξίες, -μεταξύ τους και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- στη χθεσινοβραδινή της συνεδρίαση όπου εξετάστηκαν οι δεσμευτικές προσφορές. Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης αναμένεται να γίνει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Аλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού Τύπου, το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση στην Vinci Airports για διάστημα 25 ετών έναντι του ποσού των 501 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Γάλλοι δεσμεύτηκαν ότι, κατά την περίοδο αυτή, θα επενδύσουν 732 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το επιμίσθιο σε ετήσια βάση θα ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των εταιρειών που διεκδίκησαν την εκμετάλλευση του σερβικού αεροδρομίου ήταν και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με την ινδική GMR. Οι άλλοι όμιλοι που επίσης κατέθεσαν προσφορές ήταν η κοινοπραξία των εταιρειών France΄s Meridiam Eastern Europe Investments, Switzerland΄s Zurich Airport AG και France΄s Eiffage και η κοινοπραξία των Incheon International Airport Corporation (Ν. Κορέα), Yatirimlar ve isletme (Τουρκία) και της ρωσικής εταιρείας, με έδρα την Κύπρο, VTB Capital Infrastructure.

Η Vinci Airports έχει την εκμετάλλευση 35 αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο 12 στη Γαλλία, 10 στην Πορτογαλία, 6 στην Δομινικανή Δημοκρατία, 3 στην Καμπότζη, 2 στην Ιαπωνία και από ένα σε Βραζιλία και Χιλή- εξυπηρετεί συνολικά 132 εκατομμύρια ταξιδιώτες και περισσότερες από 200 εταιρείες αερομεταφορών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ