ΑΚΟΥΤΕ ΤΡΑΠΕΖΗΤΑΡΑΔΕΣ οοοεεεοοο…?

by on 24 September 2014

Τους αδειάζει μέχρι και ο Horst Reichenbach και οι τραπεζηταράδες μας αγωνιούν μην τυχόν και βγαίνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τους πάρει τις διοικήσεις των κρατικοσυντηρούμενων ομίλων. (*)

Για 50 συστάσεις που θα έπρεπε να ενταχθούν στο επιχειρηματικό πρόγραμμα της κυβέρνησης από τις οποίες οι 12 χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επείγουσες παρουσίασε ο επικεφαλής της Task Force.  O οποίος δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να  “καρφώσει” το εγχώριο τραπεζικό κογκλάβιο  λέγοντας πως η κατάσταση στην ελληνική οικονομία εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη με τη χρηματοδότηση να παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα.

Ο 69χρονος γερμανός οικονομολόγος παραδέχτηκε ότι η πρόσβαση σε μέτρα χρηματοδότησης και οι συνθήκες χρηματοδότησης είναι θέματα τα οποία συζητά π ά ν ω   από δ ύ ο  χρόνια, «αλλά δυστυχώς οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες».

Έχουν μειωθεί κατά 50% οι δανειοδοτήσεις και τα επιτόκια παραμένουν υψηλά και μάλιστα είναι τα υψηλότερα από οπουδήποτε αλλού στην ΕΕ και οι απαιτήσεις παροχής ασφαλειών είναι τεράστιες για τις ΜμΕ».

Αν και για το τελευταίο  (το πρόβλημα του κόστους χρήματος)  δεν είναι υπεύθυνοι τόσο οι τραπεζηταράδες μας για όλα τα υπόλοιπα η υποχρηματοδότηση της αγοράς είναι κυρίως δική τους υπαιτιότητα.

 σ.σ. σε άσχετο χρόνο, όταν είχε αναλάβει ο Γιάννης (Στουρνάρας) την διοίκηση της ΤτΕ είχα προειδοποιήσει- ως γνήσιος λουμπινιάρης- πως ορισμένοι στον κλάδο θα πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο τα έργα και τις ημέρες τους.

Και δεν αναφερόμουνα στον…κίνδυνο αντικατάστασης κάποιων διοικήσεων εάν και εφ΄΄΄οσον κάποια στιγμή αναλάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε έξωθεν δρομολογημένες εξελίξεις που θα τους (μας ) υποχρεώσουν να τρίβουν τα μάτια τους (μας).

(*) με τις τόσες κυβιστήσεις των ΣΥΡΙΖΑίων το να αλλάξουν τροπάρι και στο θέμα των διοικήσεων των τραπεζών ουδεμία έκπληξη θα μας προκαλούσε. Στην Κουμουνδούρου επέλεξαν…και οι γερμανοί τους “κάρφωσαν” για να εκτεθούν και αυτοί. Από τους Δραγασάκη- Σταθάκη περίμενα πιο προσεκτικό και διορατικό τον Γιάννη (Δραγασάκη)…για τη “μυστική συνάντηση” που τους “έκαναν βούκινο” οι γερμανοί.

Ας πρόσεχαν…

– γνήσιος λουμπινιάρης.-