ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ……Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΣΩΣΟYΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!!

by on 29 December 2018

Του Νίκου Πάσχου

“Σε αναζήτηση εθνικής λύσης για το πρόβλημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά με άξονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, βαδίζουν κυβέρνηση και τράπεζες.!!!!!

Η χθεσινή σχεδόν δίωρη συνάντηση, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, πιστοποίησε ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν μπορεί να κινηθεί μονομερώς.

…άμεσα θα ξεκινήσει να δουλεύει η κοινή ομάδα εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού δικαίου και τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που θα δημιουργήσουν τράπεζες και κυβέρνηση.”

Το δούλεμα πάει σύννεφο, βάζουν για μια ακόμα φορά το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, τους τραπεζίτες να δώσουν λύση για τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία του Έλληνα.

Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό το όλο θέμα, θα προκαλούσε γέλια και θυμηδία   

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ……Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ  ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΣΩΣΟYΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!!   

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΝ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ, ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ  ΑΞΙΑ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ …..

Σε αυτούς, που με τον ίδιο πούστικο τρόπο, επί χρόνια  τώρα και κάτω έπο την στενή καθοδήγηση των αφεντικών τους δανειστών, επεξεργάστηκαν τα πάντα και έφεραν στα μέτρα τους όλη την νομοθεσία για το τελικό πλιάτσικο

Αφού κατάφεραν, με  υποτίθεται  μικτές νομο-παρασκευαστικές επιτροπές κυβέρνησης, τραπεζιτών και  καθηγητραράδων,  που είναι χρηματοδοτούμενοι από τις ίδιες αυτές τράπεζες, να αλλοιώσουν όλο το νομοθετικό πλέγμα που προστάτευε τον πολίτη από αυθαιρεσίες των τραπεζών και το έφεραν πλέον απόλυτα   στα μέτρα τους,  ώστε να  κατασπαράσσουν όποιο πολίτη επιθυμούν και να σώνουν τους ημέτερους,  χωρίς να δίνουν σε κανένα αναφορά και βέβαια χωρίς να ελέγχονται για τίποτα, τώρα η κυβέρνηση τους ξανακαλεί για τον ίδιο λόγο, για να ξανασώσουν τον πολίτη.  

Ποιους, αυτούς  που μπροστά διαφημίζουν συνεργασία με τον πολίτη για να του λύσουν το πρόβλημα δανεισμού που οι ίδιοι του δημιούργησαν, δίνοντας αφειδώς χρήμα και χρεώνοντας επί δεκαετίες το χρήμα αυτό  με τοκογλυφικά επιτόκια και με τόνους  παράνομες χρεώσεις ….και τώρα ΛΕΝΕ  πάλι ότι θα τον σώσουν

Απορώ δεν βλέπει κανένας τι γίνεται  από πίσω, δεν έχει κάνει η κυβέρνηση μια πραγματική έρευνα και ένα έλεγχο να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται ,  δεν ξέρουν ότι  όταν ο πολίτης, που έχει μπει στην μέγγενη της κρίσης που οι ίδιοι αυτοί δημιούργησαν, όταν πάει να ζητήσει την βοήθειά τους τότε τον κατασπαράζουν !!!!  και ότι οι  ιστορίες που πουλούν τα παπαγαλάκια τους ότι δήθεν κάνουν γενναία κουρέματα και βοηθούν τους δανειολήπτες με κάθε τρόπο, είναι η μεγαλύτερη  απατεωνιά που έχει ακουστεί ποτέ ;

Τους μόνους που βοηθούν είναι οι ημέτεροι  μπαταχτσήδες και κακοπληρωτές και τους απλούς πολίτες τους πηδάνε χωρίς σάλιο, όταν ο απλός πολίτης πέσει στα νύχια τους τον κατασπάραξαν, ειδικά όταν μυριστούν ότι έχει κάποιο ακίνητο είναι τελειωμένος.

Στους ημέτερους  διαγράφουν τα πάντα και στον απλό πολίτη απλά του λένε έλα να ρυθμίσουμε και τι εννοούν ακριβώς ; απλά να τον βάλουν στο μαντρί για να υπογράψει  μια νέα σύμβαση με κάθε τρόπο, με καλύτερους δήθεν όρους, ώστε  να του αποσπάσουν την υπογραφή του και  να αποφύγουν τον σκόπελο των παράνομων και καταχρηστικών όρων των παλαιών συμβάσεων, με τις οποίες οποιοδήποτε δικαστήριο και αν πήγαινε ο πολίτης, θα δικαιωνόταν και οι τραπεζίτες θα έπαιρναν τα μέζεά του.

Κανένα  κούρεμα,  και καμία  διευκόλυνση, δεν κάνουν, απλά να τον βάλουν μέσα και να υπογράψει νέους όρους θέλουν και τίποτα άλλο .

Και η κυβέρνηση τώρα νομίζει ότι κάνει και κάτι σημαντικό και μάλιστα το διαφημίζει, λες και τρώμε κουτόχορτο,   με το να διαπραγματεύεται με αυτά τα εξαμβλώματα, τα  πειθήνια όργανα του συστήματος που τους ανέδειξε, τους συντηρεί ακόμα με παχυλές αμοιβές  και τους ανακυκλώνει ακόμα τους ίδιους, μέχρι να τελειώσει η αποστολή τους, η οποία είναι η αρπαγή όλων των αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων του Έλληνα, ιδιώτη, επιχειρηματία, αγρότη, και να τον αφήσουν στο μηδέν !!!! στο παγκάκι ή σε επιδοτούμενο από το κράτος ενοίκιο.  

Δεν καταλαβαίνουν εκεί στην κυβέρνηση ότι πέραν των άλλων, κάποιοι την υπονομεύουν άγρια και δημιουργούν στους πολίτες ,  μεγάλο θυμό και αντιπάθεια κατά της κυβέρνησης αυτής που είχε ως το κύριο προεκλογικό σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Ίσως βέβαια να σκεφτεί κανείς, ότι θα ήταν και το μόνο καλό που θα πρόσφεραν στη χώρα οι τραπεζίτες, αφού βάζοντας γερές πλάτες, θα επισπεύσουν την εκπαραθύρωση αυτής της κυβέρνησης,  επί των ημερών της οποίας άφησαν τους τραπεζίτες εντελώς ανέλεγκτους,  ξεσάλωσαν και τα πήραν όλα.  Αλλά δυστυχώς αυτό  γίνεται  εις βάρος των απελπισμένων πολιτών οι οποίοι θα βρεθούν χωρίς  σπίτια και περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα περάσουν, μέσα από το κόλπο των τραπεζών και στο όνομα των δήθεν κακοπληρωτών και μπαταχτσήδων, στα χέρια των δανειστών.

Αναρωτιέται κανείς, τόσο ηλίθιος είναι αυτός ο Πρωθυπουργός  που  αφήνεται στις διαβεβαιώσεις των Γιάννηδων!!! και των Γιώργηδων !!!, οι οποίοι εκπροσωπούν τους τραπεζίτες και δεν δημιουργεί  μια ομάδα από έμπιστα και καθαρά  πρόσωπα, έξω απο κυβερνητικά μεγαλοστελέχη, χωρίς εξαρτήσεις από τους τραπεζίτες  και να λύσουν το θέμα τίμια και αξιόπιστα και όχι να βοηθήσουν τις τράπεζες και τους δανειστές στην αρπαγή ;  

Ας  ρωτήσει και  κανένα απλό πολίτη  για να μάθει  τι ακριβώς  κάνουν τα τίμια αυτά ευαγή ιδρύματα, με την απόλυτη καθοδήγηση των προστατών τους ; όταν ο πολίτης απευθυνθεί για να λύσει το θέμα του δανεισμού του  και τότε θα εκπλαγεί .

Έχουν ακόμα  τόση δύναμη άραγε αυτά τα βαρέλια δίχως πάτο, να επηρεάζουν και να καθοδηγούν την κυβέρνηση, η οποία διαλαλεί ότι βγήκε από τα μνημόνια, αλλά για να προστατεύσει τους πολίτες που την ψήφισαν για να τους σώσει, ακόμα καλεί τους τραπεζίτες  για να την  βοηθήσουν ;;;;;

Η κυβέρνηση ή βαυκαλίζεται ή το έχει στημένο το παιχνίδι  ότι  δήθεν  ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ,  θα λύσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και της πρώτης κατοικίας και θα τιμωρήσει τους κακοπληρωτές.

‘Οταν θα πάρει τα μαντάτα βέβαια , θα είναι αργά και για αυτή και για τους πολίτες, μια και το αντίθετο ακριβώς γίνεται στην πράξη, οι τραπεζίτες σώζουν τους ημετέρους κακοπληρωτές και πηδάνε τους απλούς πολίτες.

……και για την κυβέρνηση  ποιος χέζεται, αλλά δυστυχώς δημιουργεί τώρα συνθήκες ληστείας διαρκείας  των πολιτών και γερό νομικό και θεσμικό  υπόβαθρο  και για τις επόμενες κυβερνήσεις, οι οποίες βεβαίως από τώρα τρίβουν τα χέρια τους, μια και το κόστος θα το πάρει η κυβέρνηση αυτή και θα νίπτουν τας χείρας για ότι συμβαίνει και ότι θα συμβεί στο μέλλον, μια και  ακόμα έχει πολύ δρόμο για να ολοκληρωθεί το πλιάτσικο.

Πριν  από αυτή την κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί κανένας να ανοίξει το θέμα πρώτης κατοικίας  και κόκκινων δανείων,  αν και επιθυμούσαν σφόδρα, αλλά ως φαίνεται βρήκαν ή τα κορόιδα ή τον καλύτερο συμπαραστάτη τους……ότι από τα δύο θέλετε παίρνετε….

Υ.Γ. Είναι ασύλληπτο να συντελείται η μεγαλύτερη απάτη της υφηλίου και να κωφεύουν ΟΛΟΙ !  Οι τράπεζες αποκτούν περιουσιακά στοιχεία χωρίς να έχουν βάλει ούτε ένα σεντ ! Χορήγησαν δάνεια προερχόμενα από τις καταθέσεις – όχι δικά τους χρήματα – και τώρα αποκτούν ακίνητα τσάμπα !

Συνεχίζεται