ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΦΑΓΑΜΕ ΗΠΙΑΜΕ Γ@&%$# ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΜΕ Ο00000000ΛΑ ΣΤΟ Μ@Λ@Κ@….

by on 31 December 2015

Κανόνι και από τον δήμο Γόρτυνας ! Πλήθη κρητικών εκδήλωσαν με φωνές και κραυγές τον ενθουσιασμό τους, στον άξιο δήμαρχο Νίκο Σχοιναράκη.  Ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ, τα κατάφερε για άλλη μια φορά. Ο σοσιαλισμός χθες, σήμερα και αύριο. Τρώμε, πίνουμε, γαμάμε και στο τέλος πάντα τον λογαριασμό τον πλήρωνε ο μαλάκας. Πόσα είναι τα εκατομμύρια που φαγώθηκαν; Κανείς δεν ξέρει. Μόνο 15 εκ είναι η τρύπα; Έτσι λένε. Σκέψου πόσα είναι πραγματικά.

Καλή χρονιά μελλοθάνατε. Καμιά 15 δήμοι είναι ακόμη επίσημα στη …λίστα που θα σκάσουν κανόνια. Ένα είναι σίγουρο. Ότι εσύ θα τα πληρώσεις. Γίγαντα μου ελληναρά μου…

Α και που είσαι.

Λίγες ώρες πριν το κανόνι πήρε και δάνειο 4,3 εκ για…. έξοδα κίνησης…..

….O Δήμος Γόρτυνας στην Κρήτη είναι ο δεύτερος ΟΤΑ που τίθεται και επίσημα σε καθεστώς πτώχευσης. Είχε προηγηθεί πριν από πέντε εβδομάδες ο Δήμος Σαλαμίνας. Υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας…..

Απίστευτες καταστάσεις στον χρεοκοπημένο δήμο Γόρτυνας- Με… προφορικές συμβάσεις προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων €!

Με… προφορικές συμβάσεις, χωρίς αποφάσεις των οργάνων του δήμου και φυσικά χωρίς καμιά δημόσια και διαφανή διαδικασία, ο δήμος Γόρτυνας αναθέτει προμήθειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όταν οι νομικοί του δήμου υποστηρίζουν ότι είναι παράνομη η καταβολή των χρημάτων, αφού δεν υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά, η πλειοψηφία του δήμου – πιθανώς προκειμένου να καλύψει τις μη έγκυρες αποφάσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών, όχι μόνο αποφασίζει ότι είναι νόμιμα, αλλά ο ίδιος ο αντιδήμαρχος καταθέτει μάρτυρας στο δικαστήριο υπέρ του προμηθευτή που προσφεύγει στο δικαστήριο για να διεκδικήσει τα χρήματα!

Όλα αυτά τα ωραία συμβαίνουν στο δήμο Γόρτυνας του Ηρακλείου, έναν – κατά ομολογία του ίδιου του δημάρχου του- χρεοκοπημένο δήμο!

“Προφορική σύμβαση” τριπλάσιου ύψους από τη νόμιμη!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από λίγες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ακύρωσε απόφαση της δημοτικής Οικονομικής Επιτροπής του δήμου με την οποία είχε αποφασιστεί να μην προσφύγει ο δήμος κατά ∆ιαταγής Πληρωµής ύψους 131.291,53€, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, µετά από αίτηση της εταιρίας «Ν. & Ε. ΧΑΛΑΜΠΑΛΑΚΗΣ Ο.Ε.». Η απόφαση της επιτροπής ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη “δεδομένου ότι η απαίτηση δεν έχει προκύψει από νόμιμη σύμβαση, καθώς η εν λόγω προμήθεια δεν διενεργήθηκε, ως όφειλε, σύμφωνα με τις διατάξεις του «Ενιαίου Κανονισμού Προμηθειών Ο.Τ.Α.» (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) – Υ.Α 11389/1993″.

Τι είχε συμβεί; Ο δήμος είχε αναθέσει το καλοκαίρι του 2014 στη συγκεκριμένη εταιρεία, μετά από διαγωνισμό, την προμήθεια λαμπτήρων και ηλεκτρολογικού υλικού. Ο διαγωνισμός ήταν προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, και η έκπτωση που πρόσφερε ήταν 20,64%. Η σύμβαση, δηλαδή, ήταν στις 36.000 ευρώ. Στα τέλη του 2014, κι ενώ η σύμβαση είχε λήξει, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δίνει με “προφορική σύμβαση” νέο αντικείμενο στον ίδιο προμηθευτή, ύψους 131.293 ευρώ, σχεδόν τριπλάσιο από το προηγούμενο, που έγινε με έγκυρη διαδικασία! Όπως προκύπτει στη συνέχεια, δεν υπάρχει καν απόφαση (δε θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει απόφαση απευθείας ανάθεσης, λόγω του μεγάλου ποσού). Επίσης, τις παραγγελίες των υλικών δεν της κάνει κάποιο αρμόδιο τμήμα του δήμου, αλλά ο ίδιος ο αντιδήμαρχος!

Σύµφωνα επίσης µε έγγραφο της Οικονοµικής Υπηρεσίας του δήµου, η “οφειλή δεν εµφανίζεται καταχωρηµένη στα αρχεία της, ούτε υφίσταται σχετική σύµβαση για την προµήθεια των ειδών, που αναφέρονται στα περιγραφόµενα στην διαταγή πληρωµής τιµολόγια”! Έτσι, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να πληρώσει ούτε ευρώ για την “προφορική σύμβαση”.

ΕΔΩ η συνεχεία