ή Colpo Grosso ή Grand… Χώσιμο (*)

by on 27 June 2014

  Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που ελέγχει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς φέρονται να βρίσκονται ο όμιλος Τεχνική Ολυμπιακή, συμφερόντων της οικογένειας Στεγγου, με το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο ακινήτων Hines.

Σύμφωνα με εξαιρετικά ενημερωμένες πηγές, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει διάφορες προτάσεις, μεταξύ των οποίων η είσοδος του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τεχνικής Ολυμπιακής, η αγορά του ακινήτου ή της εταιρείας που το ελέγχει και η προοπτική να ανατεθεί το management της ιστορικής μονάδας σε μεγάλη διεθνή αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το παραθεριστικό – οικιστικό project στις εκτάσεις που ελέγχει ο όμιλος Στεγγου ως μέρος του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στην Σιθωνίας της Χαλκιδικής

 Ειδικότερα, το ενδiαφέρον εστιάζεται σε δύο περιοχές που φέρονται να έχουν την δυνατότητα άμεσης δόμησης εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες συμφερόντων του ομίλου, καθώς σε αυτές, όπως λέγεται, παραμένει ανοικτό το ζήτημα των οικοδομικών αδειών. Η μια από τις υπο ανάπτυξη εκτάσεις είναι, σύμφωνα παντοτε με τις ίδες πληροφορίες, αυτή πίσω από την Μαρίνα του συγκροτήματος. Το project αφορά την κατασκευή πολυτελών κατοικιών και την πώλησή τους και σχεδιάζεται να υλοποιηθεί από σχήμα με επικεφαλής την κατασκευαστική του ομίλου Στεγγου.

 Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος συμμετοχών «Τεχνική Ολυμπιακή» απέκτησε μέσω διεθνούς διαγωνισμού στα τέλη του 1999 το συγκρότημα «Πόρτο Καρράς» στη Χαλκιδική έναντι 96,3 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος είχε πετύχει την εποχή εκείνη να πραγματοποιήσει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου-μαμούθ, συνολικού ύψους 361 εκατ. ευρώ, που της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει σειρά επενδύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό (Technical USA, η οποία αργότερα πτώχευσε υπό το βάρος της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ).

Παράγοντες της τουριστικής αγοράς με γνώση των εξελίξεων αυτών αναφέρουν ότι η εταιρεία που ελέγχει το ιστορικό ξενοδοχείο δεν βαρύνεται με σημαντικές υποχρεώσεις και έχει χαμηλό δανεισμό. «Ωστόσο, σε λειτουργικό επίπεδο τα αποτελέσματα επιδέχονται βελτίωσης και εδώ υπεισέρχεται η συζήτηση για την ενδεχόμενη ανάληψη του management από διεθνή αλυσίδα», αναφέρουν αξιόπιστες πηγές.

(*) από ΄΄ψαγμένο΄΄ αναγνώστη.-