Ήπιε ενάμισι λίτρο Coca Cola μέσα σε 10 λεπτά και πέθανε

by on 25 September 2021
Αναψυκτικό - Sputnik Ελλάδα, 1920, 24.09.2021

Την τελευταία του πνόη άφησε ένας 22χρονος άνδρας, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (24/09), αφότου κατανάλωσε ενάμισι λίτρο αναψυκτικού μέσα σε 10 λεπτά.

Ένας 22χρονος Κινέζος ήπιε ενάμισι λίτρο Coca Cola μέσα σε 10 λεπτά και πέθανε την επόμενη ημέρα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (24/09).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Daily Mail», έξι ώρες μετά την κατανάλωση του αναψυκτικού, ο νεαρός άνδρας πήγε στο νοσοκομείο του Πεκίνου, παραπονούμενος για έντονο πόνο και φούσκωμα.

Οι γιατροί εξέτασαν τον ασθενή και εντόπισαν τον σχηματισμό κύστεων αέρα στο εντερικό τοίχωμα και ισχαιμία του ήπατος.

Επιπλέον, ο νεαρός άνδρας είχε ταχυκαρδία, γρήγορη αναπνοή και χαμηλή αρτηριακή πίεση και, ύστερα από 12 ώρες, οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι ο άνδρας είχε σοβαρή ηπατική βλάβη.

Αργότερα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και πέθανε 18 ώρες αφού πήγε στην κλινική, με τους Κινέζους γιατρούς να πιστεύουν ότι λόγω του ότι ο ασθενής ήπιε Coca Cola πάρα πολύ γρήγορα, συσσωρεύτηκε διοξείδιο του άνθρακα στο σώμα του.

Έτσι, προκλήθηκε έλλειψη οξυγόνου στο συκώτι και επήλθε ο θάνατος, με τους γιατρούς να προσθέτουν ότι το αέριο από τα έντερα διέρρευσε στην πυλαία φλέβα, ένα από τα κύρια αιμοφόρα αγγεία του ήπατος.