Έφοδος ισραηλινών δυνάμεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

by on 30 April 2022
Έφοδος ισραηλινών δυνάμεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Η ισραηλινή αστυνομία επενέβη στα άτομα στο Τέμενος Αλ Άκσα κατά την έφοδο στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η ισραηλινή αστυνομία παρενέβη με πλαστικές σφαίρες και ηχητικές βόμβες στην παλαιστινιακή ομάδα νέων, η οποία μπήκε στην αυλή του Τεμένους Αλ Ακσά μετά την πρωινή προσευχή και πέταξε πέτρες.

Στην ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου τονίστηκε ότι δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 12 τραυματίες και οι 2 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Τονίστηκε ότι τα περισσότερα από αυτά τα άτομα τραυματίστηκαν από τη μέση και πάνω, σημειώθηκε ότι η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τις ομάδες της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου να εισέλθουν στο Τέμενος Αλ Άκσα.

Η ισραηλινή αστυνομία εξανάγκασε να βγουν έξω όσους βρίσκονταν στην αυλή του Αλ Άκσα και έκλεισε τις πόρτες του τζαμιού στους μουσουλμάνους που έρχονταν από έξω για την τελευταία προσευχή της Παρασκευής του Ραμαζανιού.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα άτομο τέθηκε υπό κράτηση.

Στις εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπάρχουν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι που εγκαταλείπουν την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και διαμαρτύρονται για την ισραηλινή αστυνομία φωνάζοντας συνθήματα στους παράδρομους της Παλιάς Πόλης, όπου βρίσκεται το Τέμενος Αλ Άκσα.  

Το Τέμενος Αλ Άκσα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη από τις αρχές του Ραμαζανιού με τις επιδρομές και τις παρεμβάσεις της ισραηλινής αστυνομίας.

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενίσχυσε την περιοχή της Παλιάς Πόλης με χιλιάδες στρατιώτες πριν από την τελευταία προσευχή της Παρασκευής του Ραμαζανιού, όπου αναμένεται να παραστούν δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι.